Overdommer

Harald Grøndahl. Utdannet NBF dommer på 90 tallet.
Hundefører i politiet siden 1986.
Dommer instruktør på alle typer tjenestehunder.
Konkurert i NOM forsvarshund, Nschklubb.
Forbundstrener 90 tallet NBF.
Kursleder Sølenkurset flere ganger.

Presentasjon Ellinor Antonsen
Jeg kommer fra, og bor i Trondheim.
Jeg meldte meg inn i en hundeklubb for første gang i 1978. Og i disse 46 årene, siden da, har jeg vært
så heldig å få være aktiv, relativt kontinuerlig, i ulike verv i hundeklubber og hundeorganisasjoner
rundt omkring i Norge.
Har drevet med og konkurrert i bruks og lydighet siden 1978, både med «lånte» og egne hunder. De
siste tre årene har jeg også prøvd meg på et par andre hundesporter, og nok engang erfarer man at
det er helt magisk å stadig lære noe nytt.
Har hatt flere raser i min «karriere», men Schäferhund har gått igjen i alle år, og nå har jeg ei tispe på
7 år som aldri takker nei til hva man nå måtte finne på.
Jeg ble instruktør i 1981, og er NKK instruktør- Trinn III Bruks og Lydighet. Jeg har vært heldig å få ha
kurs over hele landet for mange hundeklubber /organisasjoner, samt ukeskurs i bruks både på Sølen
og hos Østlies Hundesenter.
Dommer ble jeg i 1982, og i 1983 fikk jeg dømme mitt første NM i bruks. Nå - 41 år senere - og mange
NM og NOM, så er det en like stor ære å få dømme ved årets høydepunkt for de som konkurrerer i,
og satser på brukshundsporten. Veldig ydmyk ovenfor et slikt oppdrag, ikke minst med tanke på den
innsats som ligger bak hver ekvipasje som har kvalifisert seg til NM og nådd dette målet.
Takk for tilliten til NBF og Flateby Hundeklubb.
Ønsker alle involverte lykke til med arrangementet.

Geir Bjørge Larsen, er dommer i bruks og IGP uten gruppe C siden 2005. Har dømt NM og NOM tidligere. Jeg dømmer bruks både i Norge og i Sverige.

Er NKK trinn III instruktør og har sittet i NKK's Utdannings utvalg fra 1992 til ca 2012. Har sittet i NKK's hovedstyre og vært leder for NKK Region Oslo/Akershus med bl. a. ansvar for regionens oppgaver under Dog for All.

Har konkurrert siden 89 og har 2 Norgesmesterskap i spor og i nordisk er en 3 plass beste plassering.

Har i dag en Malinois som jeg trener for konkurranse i spor og rundering og Border ColliC på 11 år som er pensjonert kadaver søkshund.

Har mye kurs både i Norge og Sverige, mest i spor men også rundering.

Takker for tilliten for å få lov å dømme Norgesmesterskapet i år.

Jeg heter Heidi Tokstad, har drevet med brukshund siden 70-tallet, ble instruktør i 1980 og har vært dommer siden 1993. Jeg er dommer i bruks (NBF) og IGP.

Gjennom årene har jeg hatt flere schäferhunder og konkurrert både innen bruks, LP (for lenge siden) og IGP. Jeg har startet på NM for schäferhunder flere ganger, og dømt NM, Nordisk og The Challenge. Jeg har også startet på The Challenge.
Jeg er medlem av Norsk Schäferhund Klub og Norske Redningshunder, og har hatt diverse verv i mange år.
Nå har jeg en schäferhannhund på 7 år. Vi har startet både i bruks og RIK-programmet, og er aktive i Norske Redningshunder.
Jeg gleder meg til å dømme NM i bruks og se Norges beste ekvipasjer i aksjon.

Hilsen Heidi